Obostrano lepljivi filc

Naša kompanija se pre odredjenog vremena uključila u osvajanje obostrano samolepljivog filca prema zahtevu naših inostranih partnera.

Njegova osnovna namena je termo razdvajanje i zvučna izolacija prilikom postavljanja pregradnih zidova.

Razlog zbog čega je obostrano lepljiv je njegova prednost u praktičnoj primeni, izvodjač aplicira filc na profil pa postavi profil na mesto gde bi trebalo da stoji.

To olakšava izvodjenje radova jer je pre finalnog fiksiranja profil već delimično fiksiran obostrano lepljivim filcom.

100% poliester filc

Osnovni element ove trake je 100% poliester filc, presovan toplotom, sa odredjenim procentom recikliranih vlakana. Ova vrsta izolacionih traka koristi gramažu filca od 350g/m2 pri nazivnoj debljini od 3mm. Lepak je na bazi sintetičkog kaučuka ( HotMelt ) internacionalnog proizvodjača Henkel.

S´ obzirom da se ova vrsta izolacije najviše koristi na prostoru Švajcarske standardne širine traka su prema širini profila i to 25mm, 43mm, 68mm i 93mm. Standardna dužina ove vrste traka su 20m. Takodje je vrlo važan material obostrano silikonizirana folija koja služi kao liner koji razdvaja dva sloja lepka prilikom namotavanja.

Značajno je pomenuti da je folija 100% reciklabilna.

Iako su standardne dimenzije najčešće zastupljene u našoj proizvodnji postoji, naravno, mogućnost konfekcioniranja prema zahtevu. U našoj zemlji se ova vrsta filca uglavnom koristi kao izolacija za cevi koje služe za transport vode ( vodovodne, grejanje, kanalizacione ).

Kod nas naravno imate vrlo širok diapazon mogućnosti, kontaktirajte nas I proverite.