Obostrano lepljiva traka, duplex

Obostrano lepljive trake su posebno zanimljivi proizvodi u našem asortimanu iz proste činjenice da obične elemente ili površine mogu pretvoriti u samolepljive.

Razlicite vrste i dimenzije obostrano lepljivih traka se koriste za razne svrhe kao što je fiksiranje zaštite ili nekih ne lepljivih elemenata prilikom bojenja, farbanja ili bilo kakve vrste obrade u gradjevinarstvu.

Moze se koristiti kod fiksiranja tepiha za podne površine, spajanje elemenata jedan za drugi kao što je na primer ram fiksirati za sliku i slično.

Obostrano lepljive trake se sastoje obično iz tri elementa: nosač lepka, zaštitna pokrivna silikonska folija i lepak. Postoje i trake koje ne sadrže držač lepka već samo lepak apliciran na foliju, takvi duofleksi se nazivaju transver folije.

Postoje razni nosači lepka koji se koriste za izradu obostrano lepljivih traka, najčešće se u proizvodnji koriste polipropilen, mrežice od tekstila ili nekih drugih končastih materijala, PVC nosači transparentni ili u boji, papirni nosači kod potreba kada je fokus na lepljivosti a ne na izdržljivosti, naravno postoje i mnogi nekonvencionalni nosači kao što su polietilen, polistiren ili razni drugi polimeri itd.

Primena

Kao razdvojni pokrivni element se najčešće koristi čvrst tvrdo presovan papir obradjen silikonom sa obe strane, mogu se koristiti i razne druge vrste silikoniziranih folija ali većinom prema zahtevu jer se kod duofleksa akcenat u glavnom baca na vezivni deo, naravno sa razlogom jer pokrivna folija samo služi za razdvajanje namotaja lepka jedan od drugog.

Kao pokrivna folija kod obostrano lepljivih traka se mogu koristiti razni papiri, folije, polietileni, polipropileni ili drugi polimeri naknadno tretirani silikonskim premazima, postoji i mogucnost štampanja zastitne razdvajajuće folije kao vid reklame ukoliko postoji potreba. Pokrivna folija može biti u žutoj, jako žutoj, beloj ili nekoj drugoj boji u zavisnosti od proizvodjača ili zahteva korisnika.

Opis

Kao veziva se u proizvodnji obostrano lepljivih traka najčešće koriste „hotmelt“ nanosi lepka na nosač od polipropilena, ali naravno da postoje i mnoga druga vezivna sredstva kao akrilne disperzije, jače i slabije, lepaka na bazi nafte, gumenih baza kao i biorazgradivih baza poput skrobnog sirupa i drugo.

U našem proizvodnom programu se nalaze obostrano lepljive trake poznatih svetskih brendova, kao i trake manje poznatih firmi, trudili smo se da u ponudu uvrstimo raznovrsne kvalitete materijala kako bi naši korisnici imali širok dijapazon pri izboru. Od nedavno u kooperaciji proizvodimo obostrano lepljivu traku u Srbiji, ukoliko Vam je glavni fokus na ceni ovu traku bi Vam najpre preporučili.