Trenn Fix papirna traka za razdvajanje

Kako je zbog novih trendova u gradjevinarstvu, kao i zbog specifičnih zahteva kupaca, sve veća upotreba gips-karton pregradnih zidova i spuštenih plafona, trebali bi da osiguramo kvalitetno izvodjenje radova.

Samo radovi koji ispunjavaju tehničke uslove propisane od strane stručnjaka mogu garantovati lep izgled funkcionalnost i dugovečnost vaših gradjevinskih poduhvata.

Koliko puta ste do sada dolazili u situaciju da posle samo par nedelja od izvodjenja radova, dok još uživate u vašem osveženom domu, primetite pukotine na spojevima izmedju zidova ili zida i plafona? Kako nastaju ovako neprofesionalni i u krajnjem slučaju ružni efekti?

Krivac za pukotine su različiti materijali koji se koriste pri izgradnji. Recimo da je kuća betonska ili drvena, kada ugradjujete gips-karton morate imati na umu da ti materijali različito reaguju na promenu temperature, vlažnost vazduha i sl. Drvo se, na primer, procentualno skuplja deset puta više od gipsane ploče i tako nastaju pukotine i estetski problem.

Prema projektima se u raznorodne spojeve materijala ubacuje sundjerasta barijera kao i akrilna ispuna. Medjutim prilikom skupljanja i širenja pregradnog zida usled toplote pa čak i vlažnosti, ogromnu količinu ispune je potrebno upotrebiti. Takodje boja koju bi koristili za premaz nije fleksibilna pa može doći do još lošijih rezultata i stvaranja pukotina.

Traka koja je posebno dizajnirana kao rešenje problema stvaranja pukotina je Trenn-fix papirna traka. Ovakva vrsta barijere pravi klizajući spoj izmedju pregradnog zida i drugih površina ( drvo, beton, siporeks… ) i rešava estetske i funkcionalne probleme stvaranja pukotina na spojevima. Lako se aplicira i štiti postojeću površinu od prljanja. Korišćenjem ovog sistema ugradnje prilikom promene u širenju i skupljanju ni u kom slučaju se spoj neće pokazati kao pukotina, već kao ravna neprimetna senka.

Trenn-fix je odlično rešenje

Trenn-fix traka se sastoji od kvalitetnog silikoniziranog papira koji sa strane koja ide ispod gips ploče ima samolepljiv deo u širini od 10mm. Širina papira je 65mm da bi pružio zaštitu i sprečio nepoželjno prljanje. 

Samolepljiva površina trake se postavi na zid do profila, zatim se postavi gips ploča par milimetara do trake. Nakon toga se zazor ispuni masom za fugne ili akrilnom ispunom i ravno se odseče višak trake na spoju. Sasvim jednostavna primena za sjajne rezultate.